Ochrona poczty G DATA 365: Zatrzymaj niebezpieczne e-maile, zanim spowodują szkody
Każdy pracujący otrzymuje średnio 42 e-maile dziennie (źródło: Bitkom). Cyberprzestępcy często wykorzystują pocztę elektroniczną do przeprowadzenia ataku na firmę za pomocą załączników do wiadomości e-mail zawierających złośliwy kod lub łącza do witryn phishingowych.
2024-03-09, 07:21

Niemiecki producent cyberobrony wprowadza na rynek G DATA 365 Mail Protection, rozwiązanie dla Exchange Online. Chroni to firmy przed niebezpiecznymi e-mailami, załącznikami zanieczyszczonymi złośliwym kodem oraz linkami do phishingu lub fałszywych stron internetowych. Mail Security Gateway jest umieszczony przed skrzynkami pocztowymi Microsoft Exchange Online i blokuje niebezpieczne i niechciane wiadomości w najwcześniejszym możliwym momencie. Oznacza to, że e-maile nie trafiają nawet do skrzynek pocztowych pracowników.

Specjalista ds. cyber obrony wprowadza rozwiązanie dla Exchange Online

„Nasza brama zabezpieczeń poczty e-mail jest idealna dla każdego, kto korzysta z Microsoft 365 Exchange Online lub samodzielnego rozwiązania Exchange Online i dlatego potrzebuje ochrony, która działa również online, a nie lokalnie. Jako niemiecka firma przestrzegamy rygorystycznych niemieckich przepisów o ochronie danych. Sprawdzone pliki i treści nigdy nie są przechowywane w naszej chmurze” – mówi Stefan Hausotte, dyrektor ds. analizy zagrożeń i infrastruktury w G DATA CyberDefense AG.

Zażegnane niebezpieczeństwa na widoku

Na życzenie klienta wpisy kwarantanny z Exchange Online i G DATA 365 Mail Protection można połączyć w jeden pulpit nawigacyjny. Oznacza to, że menedżerowie IT nie muszą pracować z kilkoma platformami przeglądowymi jednocześnie. Ustawienia kwarantanny można dokonać indywidualnie. Ponadto skrzynki pocztowe można specjalnie sprawdzać pod kątem złośliwych wiadomości e-mail za pomocą skanowania na żądanie.

Rozwiązanie zabezpieczające pocztę G DATA posiada również filtr spamu, co oznacza, że ​​niechciane wiadomości są odfiltrowywane i nie trafiają już do Twoich skrzynek pocztowych. Administratorzy mogą blokować pojedyncze adresy lub całe domeny i importować własne listy dozwolonych i blokowanych.

Zalety ochrony poczty G DATA 365 w skrócie

– Ochrona przed niebezpiecznymi e-mailami, phishingiem i spamem – nie trafiają one do skrzynek pocztowych pracowników.
– Nie ma potrzeby zakupu dodatkowego sprzętu.
– Szybki start możliwy dzięki kreatorowi konfiguracji.
– Możliwa praca jako dodatek do G DATA Managed EDR, rozwiązanie zabezpieczające punkty końcowe od producenta cyberobrony lub jako osobna aplikacja w przeglądarce
– Wsparcie 24/7.
– Przechowywanie danych wyłącznie w Niemczech odpowiada „stanowi wiedzy” zgodnie z dyrektywą NIS 2.

Masz pytania: TECHNET MEDIA jest autoryzowanym partnerem G DATA i z przyjemnością pomoże w kwestii cyberbezpieczeństwa.

G DATA 365 Mail Protection

Marcin Wójcik